rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Venčeky

Ideálne na vianočné sviatky.

postup:

  • 1. Dáme variť 400 ml vody a 140 g Palmarinu. Keď zovrie, pridáme 220g polohrubej múky + prášok do pečiva a štipku soli. Rýchlo miešame až kým sa cesto odlepuje od krajov. Odstavíme na 5 minút a potom pridáme 6 celých vajec a miešame pokedy sa vajíčka s cestom nespoja. Dobre vymiešame a necháme vychladnúť. Cesto striekame na plech. Striekame radšej menšie venčeky. Pečieme v dobre vyhriatej rúre. Prvých 10 minút pečieme na 230 stupňov a potom postupne znižovať. Posledných 5 minúť piecť na 180 stupňov. Rúru prvých 10 minút neotvárame. Cesto sa musí piecť minimálne 20 minút! Vychladnuté venčeky rozkrojíme a naplníme krémom.

  • 2. Krém: z mlieka, pudingu, vanilkového cukru a cukru uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Miešame aby sa nespravili hrčky. Heliu vyšľaháme po peny a potom po lyžiciach pridávame puding a vyšľaháme do hladka. Môže sa pridať aj rum.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Venčeky

Ideálne na vianočné sviatky.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 09.12.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    230-180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
140 g Palmarín
250 g Helia
400 ml vody
140 g Palmarin (zmäknutý)
220 g polohrubá múka
6 g vajec
1 g štipka soli
1 g prášok do pečiva
500 ml mlieka
2 g Zlatý klas
6 lyžica kryštalový cukor
2 g vanilkový cukor

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia