Sú dobré aj na tretí deň, teda ak vydržia.
1. Najskôr si pripravíme skaramelizovanú šľahačku, teda druhú plnku: zo 6 PL kryštálového cukru, ktoré necháme skaramelizovať do hneda, až začne trošku po okrajoch bublať, aby mala tú správnu nahorkastú príchuť. Potom tam vlejeme dve šľahačky 33%-né, karamel dobre rozpustíme a rozvaríme a necháme vychladnúť. Na cesto si vo vode rozpustíme Palmarín, pridáme štipku soli, vsypeme múku a stále miešame, až kým sa cesto neodliepa od hrnca, cesto necháme mierne vychladnúť. Po miernom vychladnutí primiešame postupne vajíčka, vždy počkáme kým sa vajíčko dobre zmieša a až potom dávame ďalšie a ďalšie. Ešte teplé vytláčame cez kuchárske vrecko na vodou umytý plech. Upečieme do svetlohneda.
2. Uvaríme si puding z 1,2 l mlieka a 3 Zlatých klasov, cukru dajte podľa chuti.
3. Šľahačky, ktoré doteraz oddychovali v chlade, vyšľaháme.
4. Pripravíme si všetky jednotlivé časti: veterníky, ktoré si prekrojíme, uvarený a vychladnutý puding, vyšľahanú šľahačku a postupne plníme najprv hustým pudingom, druhá v poradí sa dá karamelová šľahačka, z ktorej sa stal úžasný krém.
5. Na dokončenie veterníkov môžeme použiť Ceru na výrobu čokoládovej polevy, ale moje deti si obľúbili karamelovú polevu. Musíme ju mať teplú, lebo chladnutím trošku stuhne: 50 g kryštálový cukor skaramelizujeme, pridáme 4 PL mlieka a rozvaríme, dobre rozmiešame. Do karamelu nasypeme 220 g práškového cukru, vymiešame. Podľa potreby ešte pridáme mlieko. Veterníky dokončíme namáčanými vŕškami v karamele, ktorý ak vám medzitým náhodou zhustne, zahriatím znovu rozpustíte.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Sú dobré aj na tretí deň, teda ak vydržia.
500 ml | voda |
---|---|
160 g | Palmarín |
320 g | múka polohrubá |
8 ks | vajcia |
štipka | soľ |
1,2 liter | mlieko |
podľa potreby | cukor kryštálový |
3 bal. | Zlatý klas |
6 lyžica | cukor kryštálový |
2 ks | smotana na šľahanie 33% |
50 g | cukor kryštálový |
4 lyžica | mlieko |
220 g | cukor práškový |