rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Veterníky ako z cukrárne

Sú dobré aj na tretí deň, teda ak vydržia.

postup:

  • 1. Najskôr si pripravíme skaramelizovanú šľahačku, teda druhú plnku: zo 6 PL kryštálového cukru, ktoré necháme skaramelizovať do hneda, až začne trošku po okrajoch bublať, aby mala tú správnu nahorkastú príchuť. Potom tam vlejeme dve šľahačky 33%-né, karamel dobre rozpustíme a rozvaríme a necháme vychladnúť. Na cesto si vo vode rozpustíme Palmarín, pridáme štipku soli, vsypeme múku a stále miešame, až kým sa cesto neodliepa od hrnca, cesto necháme mierne vychladnúť. Po miernom vychladnutí primiešame postupne vajíčka, vždy počkáme kým sa vajíčko dobre zmieša a až potom dávame ďalšie a ďalšie. Ešte teplé vytláčame cez kuchárske vrecko na vodou umytý plech. Upečieme do svetlohneda.

  • 2. Uvaríme si puding z 1,2 l mlieka a 3 Zlatých klasov, cukru dajte podľa chuti.

  • 3. Šľahačky, ktoré doteraz oddychovali v chlade, vyšľaháme.

  • 4. Pripravíme si všetky jednotlivé časti: veterníky, ktoré si prekrojíme, uvarený a vychladnutý puding, vyšľahanú šľahačku a postupne plníme najprv hustým pudingom, druhá v poradí sa dá karamelová šľahačka, z ktorej sa stal úžasný krém.

  • 5. Na dokončenie veterníkov môžeme použiť Ceru na výrobu čokoládovej polevy, ale moje deti si obľúbili karamelovú polevu. Musíme ju mať teplú, lebo chladnutím trošku stuhne: 50 g kryštálový cukor skaramelizujeme, pridáme 4 PL mlieka a rozvaríme, dobre rozmiešame. Do karamelu nasypeme 220 g práškového cukru, vymiešame. Podľa potreby ešte pridáme mlieko. Veterníky dokončíme namáčanými vŕškami v karamele, ktorý ak vám medzitým náhodou zhustne, zahriatím znovu rozpustíte.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Veterníky ako z cukrárne

Sú dobré aj na tretí deň, teda ak vydržia.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    165 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
500 ml voda
160 g Palmarín
320 g múka polohrubá
8 ks vajcia
štipka soľ
1,2 liter mlieko
podľa potreby cukor kryštálový
3 bal. Zlatý klas
6 lyžica cukor kryštálový
2 ks smotana na šľahanie 33%
50 g cukor kryštálový
4 lyžica mlieko
220 g cukor práškový
perníčky radia