rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Vianočka

Je to tradičný recept môjho manžela, nemá chybu! Urobte si doma vlastnú vianočku s vlastnými surovinami.

postup:

  • Vianočka

    1. Z droždia, vlažného mlieka a trochy cukru si pripravíme kvások. Preosiatu múku premiešame s cukrom, troškou soli a pridáme roztopené maslo, žĺtky, vykysnutý kvások, hrozienka, posekané mandle a s mliekom zamiesime cesto. Toto necháme dobre vykysnúť a potom rozdelíme na 5 častí. Najprv pletieme vrkoče z troch šulkov, naň uložíme z dvoch. Je to jednoduchší spôsob zapletania. Potrieme žĺtkom a pečieme vo vyhriatej rúre.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Vianočka

Je to tradičný recept môjho manžela, nemá chybu! Urobte si doma vlastnú vianočku s vlastnými surovinami.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    120 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    60 min.
  • Teplota
    pečenia:
    185 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
700 g múka polohrubá
2 g soľ
100 g cukor kryštálový
2 ks žĺtok
50 g hrozienka
80 g mandle
150 ml mlieko
150 g maslo
30 g droždie
perníčky radia