rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Vianočná rozlúčková torta

Torta s príchuťou kávy. Je veľmi jemná a lahodná.

postup:

  • 1. Žľtky vymiešame s práškovým cukrom dopenista, pridáme vychladnutú kávu. Zľahka primiešame múku zmiešanú s kypriacím práškom a kakaom a nakoniec primiešame vyšľahané bielky. Cesto dáme do vymastenej múkou vysypanej formy a pečieme asi 45 min. pri teplote 160 stupňov. krém si pripravíme z vychladnutého uvareneho pudingu do ktorého primiešame heru a karamelové salko a nakoniec pridáme pre zjemnenie mascarpone. všetky suroviny musia mať rovnakú teplotu,aby sa nám krém nezdrcol. Vychladnutý upečený plát rozkrojíme na tri pláty,ktoré naplníme krémom a nechame v chladničke vytuhnúť aby sme mohli tortu potiahnúť. Torta je potiahnutá hotovou poťahovkou smarflex velvet a nakoniec sú vymodelované snehuliačiky ktoré boli pre moje kolegynky.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Vianočná rozlúčková torta

Torta s príchuťou kávy. Je veľmi jemná a lahodná.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 13.11.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    25 min.
  • Počet
    porcií:
    28
  • Čas
    pečenia:
    40-45 min. min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 stupňov ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
250 g Palmarín
8 ks vajce
320 g Práškový cukor
300 g polohrubá múka
20 g kakao
8 lyžica silná čierna káva
1 lyžička prášku do pečiva
2 balíček Zlatý klas
500 ml mlieka
1 ks karamelové salko
1 ks maskarpone

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia