Tradičné vianočné pečivo, ktoré ľahko zvládnete podľa fotoreceptu.
1. Potrebné suroviny.
2. Cesto na hladko vypracujeme a necháme na chladnom mieste 1 hodinu. Cesto rozdelíme na poly. Potom jednu polku cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske na 3-4 mm a vykrajujeme kolieska. Ukladáme na pomastený plech. Každé koliesko potrieme rozšľahaným vajíčkom.
3. Druhú polovicu pretláčame na mlynku.
4. Ukladáme na kolieska.
5. Potom do stredu vtláčame ozdobnou trubičkou lekvár a upečieme. Upečené zľahka pocukrujeme.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Tradičné vianočné pečivo, ktoré ľahko zvládnete podľa fotoreceptu.
šľé g | múka hladká špeciál |
---|---|
1 ks | Helia |
3 ks | Zlatý klas |
100 g | cukor práškový |
podľa potreby | lekvár ľubovoľný |