Višňovo smotanová kocka ešte zvýrazní atmosféru slávnostnej chvíle... Tento dezert je pre špecialistov v pečení. Vyžaduje si určitý čas, ale výsledok si zaslúži veľký potlesk.
1. Príprava piškótového korpusu: 2 bielka a 40 g kryštálového cukru vyšľaháme. 40 g bielej čokolády, 40 g Helie a 13 g práškového cukru rozpustíme, pridáme 2 žĺtka. Peny spolu spojíme, pridáme 40 g hladkej múky. Rozotrieme na plech pokrytý papierom a pri teplote 200 °C upečieme do zlatohnedej farby.
2. Príprava višňovej náplne: 300 g višňového pyré, 30 g kryštálového cukru prevaríme a odstavíme. Do horúceho pridáme 6 g namočenej plátkovej želatiny. Studenú zmes premiešame so 150 g vyšľahanej smotany. Rozotrieme na vychladnutý plát, ktorý sme vložili do rámu.
3. Príprava hruškovej náplne: 250 g hrušiek scedíme a rozmixujeme, pridáme nálev tak, aby hmotnsť bola 300 g. Hrušky prevaríme, odstavíme, pridáme 6 g namočenej plátkovej želatiny. Zmiešame s vyšľahanou šľahačkou zo 150 g smotany. Rozotrieme na višňovú náplň.
4. Príprava čokoládového koláčika: 2 vajcia (110 g) a 85 g kryštálového cukru vyšľaháme do peny. 130 g tmavej čokolády a 65 g Helie rozpustíme. 30 g hladkej múky špeciál premiešame s postrúhanou kôrou z 1/2 limety a mandľovými lupienkami. Čokoládu zľahka primiešame do vyšľahanej vaječnej peny, pridáme zmes múky a pomocou vrecka nastriekame do vymastenej formy alebo papierových košíčkov na pečenie. Pri teplote 180 °C pečieme asi 8 minút.
5. Príprava čokoládovej peny: 150 g tmavej čokolády a 75 g smotany rozpustíme, necháme čiastočne vychladnúť a primiešame do vyšľahanej šľahačky z 300 g smotany.
6. Príprava višňovej omáčky: 30 g kryštálového cukru rozpustíme na karamel, pridáme 100 ml višňového pyré a 100 ml malinového pyré, 100 g višňového džemu, povaríme, pridáme 200 g vykôstkovaných višní, 80 g čučoriedok a necháme prejsť varom. Odstavíme a dochutíme šťavou z limety a 50 ml bylinného likéru.
7. Marcipánová guľka: 150 g marcipánu zmiešame so 40 g bylinného likéru a tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme do sekaných lieskových orechov.
8. Príprava čokoládovej ozdoby: čokoládu natemperujeme a na kameni pomocou fólie tvarujeme.
9. Na tanier nakreslíme ozdobu z nutely, uložíme pečenú čokoládu, nastriekame čokoládovú penu, priložíme čokoládovú ozdobu a marcipánovú guľku. Nakoniec pridáme višňovo hruškovú kocku a omáčku s ovocím, do ktorej sme nakrájali zvyšné hrušky namočené v bielom víne.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Višňovo smotanová kocka ešte zvýrazní atmosféru slávnostnej chvíle... Tento dezert je pre špecialistov v pečení. Vyžaduje si určitý čas, ale výsledok si zaslúži veľký potlesk.
105 g | Helia |
---|---|
40 g | múka hladká |
30 g | múka hladká špeciál |
185 g | cukor kryštálový |
13 g | cukor práškový |
40 g | čokoláda biela |
280 g | čokoláda tmavá 52% |
150 g | lieskové orechy opražené sekané |
15 g | mandľové lupienky |
150 g | marcipán |
12 g | želatina |
675 g | smotana na šľahanie 33% |
300 g | višňové pyré (rozmixované višne) |
100 ml | malinové pyré (rozmixované maliny) |
100 ml | višňové pyré (rozmixované višne) |
250 g | hruškový kompót |
80 g | čučoriedky |
100 g | višňový džem |
200 g | višne |
1 ks | limeta |
1/2 ks | vanilkový struk |
1 ks | škorica celá |
4 ks | vajcia |
200 ml | víno biele suché |
90 ml | bylinný likér |