rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Višňovo smotanová kocka s omáčkou

Višňovo smotanová kocka ešte zvýrazní atmosféru slávnostnej chvíle... Tento dezert je pre špecialistov v pečení. Vyžaduje si určitý čas, ale výsledok si zaslúži veľký potlesk.

postup:

  • 1. Príprava piškótového korpusu: 2 bielka a 40 g kryštálového cukru vyšľaháme. 40 g bielej čokolády, 40 g Helie a 13 g práškového cukru rozpustíme, pridáme 2 žĺtka. Peny spolu spojíme, pridáme 40 g hladkej múky. Rozotrieme na plech pokrytý papierom a pri teplote 200 °C upečieme do zlatohnedej farby. 

  • 2. Príprava višňovej náplne: 300 g višňového pyré, 30 g kryštálového cukru prevaríme a odstavíme. Do horúceho pridáme 6 g namočenej plátkovej želatiny. Studenú zmes premiešame so 150 g vyšľahanej smotany. Rozotrieme na vychladnutý plát, ktorý sme vložili do rámu.

  • 3. Príprava hruškovej náplne: 250 g hrušiek scedíme a rozmixujeme, pridáme nálev tak, aby hmotnsť bola 300 g. Hrušky prevaríme, odstavíme, pridáme 6 g namočenej plátkovej želatiny. Zmiešame s vyšľahanou šľahačkou zo 150 g smotany. Rozotrieme na višňovú náplň.

  • 4. Príprava čokoládového koláčika: 2 vajcia (110 g) a 85 g kryštálového cukru vyšľaháme do peny. 130 g tmavej čokolády a 65 g Helie rozpustíme. 30 g hladkej múky špeciál premiešame s postrúhanou kôrou z 1/2 limety a mandľovými lupienkami. Čokoládu zľahka primiešame do vyšľahanej vaječnej peny, pridáme zmes múky a pomocou vrecka nastriekame do vymastenej formy alebo papierových košíčkov na pečenie. Pri teplote 180 °C pečieme asi 8 minút.

  • 5. Príprava čokoládovej peny: 150 g tmavej čokolády a 75 g smotany rozpustíme, necháme čiastočne vychladnúť a primiešame do vyšľahanej šľahačky z 300 g smotany.

  • 6. Príprava višňovej omáčky: 30 g kryštálového cukru rozpustíme na karamel, pridáme 100 ml višňového pyré a 100 ml malinového pyré, 100 g višňového džemu, povaríme, pridáme 200 g vykôstkovaných višní, 80 g čučoriedok a necháme prejsť varom. Odstavíme a dochutíme šťavou z limety a 50 ml bylinného likéru.  

  • 7. Marcipánová guľka: 150 g marcipánu zmiešame so 40 g bylinného likéru a tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme do sekaných lieskových orechov. 

  • 8. Príprava čokoládovej ozdoby: čokoládu natemperujeme a na kameni pomocou fólie tvarujeme.

  • 9. Na tanier nakreslíme ozdobu z nutely, uložíme pečenú čokoládu, nastriekame čokoládovú penu, priložíme čokoládovú ozdobu a marcipánovú guľku. Nakoniec pridáme višňovo hruškovú kocku a omáčku s ovocím, do ktorej sme nakrájali zvyšné hrušky namočené v bielom víne. 

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Višňovo smotanová kocka s omáčkou

Višňovo smotanová kocka ešte zvýrazní atmosféru slávnostnej chvíle... Tento dezert je pre špecialistov v pečení. Vyžaduje si určitý čas, ale výsledok si zaslúži veľký potlesk.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    40 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    5 - 10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
105 g Helia
40 g múka hladká
30 g múka hladká špeciál
185 g cukor kryštálový
13 g cukor práškový
40 g čokoláda biela
280 g čokoláda tmavá 52%
150 g lieskové orechy opražené sekané
15 g mandľové lupienky
150 g marcipán
12 g želatina
675 g smotana na šľahanie 33%
300 g višňové pyré (rozmixované višne)
100 ml malinové pyré (rozmixované maliny)
100 ml višňové pyré (rozmixované višne)
250 g hruškový kompót
80 g čučoriedky
100 g višňový džem
200 g višne
1 ks limeta
1/2 ks vanilkový struk
1 ks škorica celá
4 ks vajcia
200 ml víno biele suché
90 ml bylinný likér

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia