Veľmi chutné pečivo, ktoré vydrží dlho čerstvé. Niekoľko sme pre vás napiekli aj s fotoreceptom.
1. Pripravíme si všetky suroviny.
2. Všetky suroviny na keksíky zmiesime a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme odpočívať asi 1/2 hodiny. Na mäsový mlynček dáme ozdobný nadstavec, mlynček naplníme cestom a postupne vytláčame cez dierky nadstavca keksíky (tyčinky, venčeky, podkovičky, esíčka).
3. Keksíky rozložíme na plech a pečieme asi 20 minút pri teplote 180°C.
4. Keksíky po upečení natrieme ríbezľovým džemom a spolu spojíme. Okraje keksíkov namáčame do čokolády a ozdobíme farebnou ryžou alebo guľôčkami.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Veľmi chutné pečivo, ktoré vydrží dlho čerstvé. Niekoľko sme pre vás napiekli aj s fotoreceptom.
400 g | múka polohrubá |
---|---|
150 g | cukor práškový |
1 ks | Zlatý klas |
250 g | Palmarín |
3 ks | žĺtok |
1/2 bal. | prášok do pečiva |
100 g | čokoláda na varenie |
Cera | |
lekvár pikantný | |
ozdobná ryža, guľočky |