Veľmi chutné pečivo, ktoré vydrží dlho čerstvé. Niekoľko sme pre vás napiekli aj s fotoreceptom.
1. Pripravíme si všetky suroviny.
2. Všetky suroviny na keksíky zmiesime a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme odpočívať asi 1/2 hodiny. Na mäsový mlynček dáme ozdobný nadstavec, mlynček naplníme cestom a postupne vytláčame cez dierky nadstavca keksíky (tyčinky, venčeky, podkovičky, esíčka).
3. Keksíky rozložíme na plech a pečieme asi 20 minút pri teplote 180°C.
4. Keksíky po upečení natrieme ríbezľovým džemom a spolu spojíme. Okraje keksíkov namáčame do čokolády a ozdobíme farebnou ryžou alebo guľôčkami.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Veľmi chutné pečivo, ktoré vydrží dlho čerstvé. Niekoľko sme pre vás napiekli aj s fotoreceptom.
| 400 g | múka polohrubá |
|---|---|
| 150 g | cukor práškový |
| 1 ks | Zlatý klas |
| 250 g | Palmarín |
| 3 ks | žĺtok |
| 1/2 bal. | prášok do pečiva |
| 100 g | čokoláda na varenie |
| Cera | |
| lekvár pikantný | |
| ozdobná ryža, guľočky |