Veľmi obľubujeme tento recept, lebo nemá vždy rovnakú chuť, závisí od veľkosti vajíčok. Mohol by sa volať aj oblíž prst.
1. Vyšľaháme tuhý sneh z bielok, opatrne premiešame s 8 PL práškovým cukrom, 8 PL múkou a kypriacim práškom do pečiva. Plech si vymastíme maslom a posypeme múkou. Cesto vylejeme na plech a pečieme 25 minút na 150 stupňov.
2. 8 ks žĺtok, 5 PL práškového cukru, 5 PL múky, 2 PL vanilínového cukru a 4 dl mlieka premiešame na hladkú kašu a uvaríme asi 7 minút.
3. 250g Palmarinu a 15 dkg práškového cukru vymiešame do penistá, a pridáme k vyhladnutému a uvarenému krému, a natrieme na cesto.
4. Na vrch dáme vyšľahaného smotanu alebo rastlinnú šľahačku.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Veľmi obľubujeme tento recept, lebo nemá vždy rovnakú chuť, závisí od veľkosti vajíčok. Mohol by sa volať aj oblíž prst.
8 ks | bielok |
---|---|
8 lyžica | cukor práškový |
8 lyžica | múka hladká |
1 bal. | kypriaci prášok do pečiva |
250 g | Palmarín |
150 g | cukor práškový |
8 ks | žĺtok |
5 lyžica | cukor práškový |
5 lyžica | múka hladká |
2 lyžica | vanilínový cukor |
4 dl | mlieko |
5 dl | smotana na šľahanie 33% |