rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Výborné pagáče

Chutné krehké pagáčiky.

postup:

  • Výborné pagáče

    1. Pripravíme si nasledovné suroviny.

  • Výborné pagáče

    2. Z droždia, kryštálového cukru a mlieka si pripravíme kvások.

  • Výborné pagáče

    3. Hladkú múku zmiešame s nastrúhanými zemiakmi a soľou.

  • Výborné pagáče

    4. Pridáme vajce a kyslú smotanu.

  • Výborné pagáče

    5. Nakoniec pridáme kvások.

  • Výborné pagáče

    6. Z uvedených surovín vymiesime cesto, ktoré necháme nakysnúť.

  • Výborné pagáče

    7. Po prvom rozvaľkaní potrieme Palmarinom.

  • Výborné pagáče

    8. Cesto poskladáme. Po 10-15 minútach cesto znovu rozvaľkáme na hrúbku 2 cm.

  • Výborné pagáče

    9. Formičkou vykrajujeme, dáme na vymastený plech, potrieme vajíčkom, posypeme sézamom a makom.

  • Výborné pagáče

    10. Pečieme pri teplote 180°C asi 35 minút.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Výborné pagáče

Chutné krehké pagáčiky.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    40 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    35 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
42 g droždie
1 lyžica cukor kryštálový
2 dl mlieko
500 g múka hladká
4 - 5 ks zemiaky
180 g smotana kyslá
200 g Palmarín
1 lyžička soľ
1 ks vajcia
1 ks vajce (na potretie)
sézamové semená
mak
perníčky radia