Chutné krehké pagáčiky.
1. Pripravíme si nasledovné suroviny.
2. Z droždia, kryštálového cukru a mlieka si pripravíme kvások.
3. Hladkú múku zmiešame s nastrúhanými zemiakmi a soľou.
4. Pridáme vajce a kyslú smotanu.
5. Nakoniec pridáme kvások.
6. Z uvedených surovín vymiesime cesto, ktoré necháme nakysnúť.
7. Po prvom rozvaľkaní potrieme Palmarinom.
8. Cesto poskladáme. Po 10-15 minútach cesto znovu rozvaľkáme na hrúbku 2 cm.
9. Formičkou vykrajujeme, dáme na vymastený plech, potrieme vajíčkom, posypeme sézamom a makom.
10. Pečieme pri teplote 180°C asi 35 minút.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Chutné krehké pagáčiky.
42 g | droždie |
---|---|
1 lyžica | cukor kryštálový |
2 dl | mlieko |
500 g | múka hladká |
4 - 5 ks | zemiaky |
180 g | smotana kyslá |
200 g | Palmarín |
1 lyžička | soľ |
1 ks | vajcia |
1 ks | vajce (na potretie) |
sézamové semená | |
mak |