rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Zajačiky

Fantázii sa medze nekladú a preto zo zajačika môžete spraviť aj kuriatko.

postup:

  • 1. Cukor vymiešame s Palmarinom, pridáme žĺtka, vanilínový cukor. Na doske spracujeme múku spolu s vymiešanou zmesou na linecké cesto. Necháme na chlade asi 1 hod. odpočinúť, potom cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm a vykrajujeme zajačiky, pečieme na plechu ktorý vystelieme papierom na pečenie pri 180°C, 10-12 min.   Piškóty rozdrobíme, polejeme citrónovým sirupom, rumom a zmiešame s 3 lyžicami džemu . Polevu urobíme s práškového cukru a citrónovej šťavy, miešame kým nie je lesklá. Rozdelíme si ju na polovicu a do jednej pridáme kakao.  Zajačiky natrieme džemom na to dáme piškótovú zmes a priložíme navrch druhého, vrch ozdobíme bielou a hnedou polevou.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Zajačiky

Fantázii sa medze nekladú a preto zo zajačika môžete spraviť aj kuriatko.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    40 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
200 g múka hladká
140 g Palmarín
40 g cukor práškový
1 bal. vanilínový cukor
2 ks žĺtok
5 lyžica ríbezľový džem
2 lyžica rum
150 ml sirup citrónový
200 g piškóty detské
150 g cukor práškový
2 lyžica citrónová šťava
1 lyžica kakao
perníčky radia