Chutne a zdravo s fotopostupom.
1. V miske si zarobíme rukou všetky suroviny okrem čaju. Postupne čaj dolievame (podľa potreby). Cesto má byť tuhšie, lepivé a aby sa všetky suroviny dobré spracovali spolu.
2. Na dobre pomúčenej doske cesto vypracujeme a rozdelíme na polovicu. Vyformujeme dva bochníky a položíme na pomastený plech.
3. Na plechu ich potrieme vodou a narežeme. Rúru si predhrejeme na 200°C pečieme 45 min.
4. Upečené potrieme ešte raz vodou a necháme na mriežke vychladnúť.
5. Tento chlebík nekysne. Je ťažký, hustý a na dlho zasýti. Nič pre tých čo majú radi kysnuté chleby. Je to chlieb pre tých, čo chcú schudnúť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Chutne a zdravo s fotopostupom.
| 200 g | múka celozrnná |
|---|---|
| 200 g | múka ražná |
| 200 g | ovsené vločky |
| 100 g | pšeničné otruby |
| 1/2 liter | acidko |
| 1,5 dl | čierny čaj |
| 1 lyžička | soľ |
| 1 lyžička | sóda bikarbóna |
| 1 ks | kypriaci prášok do pečiva |
| 2 lyžica | rasca (mletá) |
| 2 lyžička | cukor kryštálový |
| 2 lyžica | sézamové semená |
| 2 lyžica | ľanové semienka |