rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Zdravý nekvasený chlebík

Chutne a zdravo s fotopostupom.

postup:

  • Zdravý nekvasený chlebík

    1. V miske si zarobíme rukou všetky suroviny okrem čaju. Postupne čaj dolievame (podľa potreby). Cesto má byť tuhšie, lepivé a aby sa všetky suroviny dobré spracovali spolu.

  • Zdravý nekvasený chlebík

    2. Na dobre pomúčenej doske cesto vypracujeme a rozdelíme na polovicu. Vyformujeme dva bochníky a položíme na pomastený plech.

  • Zdravý nekvasený chlebík

    3. Na plechu ich potrieme vodou a narežeme. Rúru si predhrejeme na 200°C pečieme 45 min.

  • Zdravý nekvasený chlebík

    4. Upečené potrieme ešte raz vodou a necháme na mriežke vychladnúť.

  • Zdravý nekvasený chlebík

    5. Tento chlebík nekysne. Je ťažký, hustý a na dlho zasýti. Nič pre tých čo majú radi kysnuté chleby. Je to chlieb pre tých, čo chcú schudnúť.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Zdravý nekvasený chlebík

Chutne a zdravo s fotopostupom.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    45 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
200 g múka celozrnná
200 g múka ražná
200 g ovsené vločky
100 g pšeničné otruby
1/2 liter acidko
1,5 dl čierny čaj
1 lyžička soľ
1 lyžička sóda bikarbóna
1 ks kypriaci prášok do pečiva
2 lyžica rasca (mletá)
2 lyžička cukor kryštálový
2 lyžica sézamové semená
2 lyžica ľanové semienka
perníčky radia