Domáce žemličky podľa fotopostupu, sú vhodné na raňajky v bežný deň, no aj k obloženým misám na slávnostné príležitosti.
1. Z droždia, cukru a vlažnej vody si spravíme kvások, ktorý necháme 10 - 15 minút odstáť. Do druhej misy dáme múku, Palmarin, soľ a kvások s nimi premiešame. Vymiesime cesto, ktoré necháme na teplom mieste 1 hodinu vykysnúť.
2. Po vykysnutí vytvarujeme žemle, dáme na vymastený plech, potrieme vajíčkom a posypeme sézamovými semienkami a rascou. Necháme ešte 30 minút podkysnúť.
3. Pečieme 15 – 20 minút pri 170 °C.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Domáce žemličky podľa fotopostupu, sú vhodné na raňajky v bežný deň, no aj k obloženým misám na slávnostné príležitosti.
60 g | Palmarín |
---|---|
20 g | droždie |
500 g | múka hladká |
1 lyžička | cukor kryštálový |
sézamové semená | |
rasca celá | |
1 lyžička | soľ |
1 ks | vajcia |
200 ml | voda |