rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Žemličky

Domáce žemličky podľa fotopostupu, sú vhodné na raňajky v bežný deň, no aj k obloženým misám na slávnostné príležitosti.

postup:

  • Žemličky

    1. Z droždia, cukru a vlažnej vody si spravíme kvások, ktorý necháme 10 - 15 minút odstáť. Do druhej misy dáme múku, Palmarin, soľ a kvások s nimi premiešame. Vymiesime cesto, ktoré necháme na teplom mieste 1 hodinu vykysnúť.

  • Žemličky

    2. Po vykysnutí vytvarujeme žemle, dáme na vymastený plech, potrieme vajíčkom a posypeme sézamovými semienkami a rascou. Necháme ešte 30 minút podkysnúť. 

  • 3. Pečieme 15 – 20 minút pri 170 °C.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Žemličky

Domáce žemličky podľa fotopostupu, sú vhodné na raňajky v bežný deň, no aj k obloženým misám na slávnostné príležitosti.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15 - 20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
60 g Palmarín
20 g droždie
500 g múka hladká
1 lyžička cukor kryštálový
sézamové semená
rasca celá
1 lyžička soľ
1 ks vajcia
200 ml voda

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia