Nenáročný koláč z piškótového cesta a krému.
1. Príprava cesta: z týchto surovín pripravíme prvú časť cesta. 2x pečieme cesto. 5 vajec 4 polievkové lyžice teplej vody, 150 g cukru, 1 vanilka, 2,5 polievkovej lyžice škorice, štipka soli, 85 g hladkej múky, 65 g škrobu a prášok do pečiva. Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkou, pridáme vodu, postupne premiešame s múkou a škoricou, škrobom, práš. do pečiva a soľou. Nakoniec jemne zamiešame tuhý sneh. Upečieme 2x cesto. Kto je odvážny, môže upiecť 1 cesto s 10 vajíčkami a potom ho prekrojiť. Ja si radšej pečiem 2 cestá. Sú rovnaké a nemám problém s krájaním.
2. Plnka: 500 ml mlieka, 3 PL rumu, 2 balenia Zlatého klasu, 4 čaj lyžičky škorice, 250 g Helie. Cukor podľa potreby sladkosti. Postup: z mlieka a Zlatých klasov uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Heliu vymiešame s cukrom, vanilkou, škoricou a rumom. Postupne pridáme vychladený puding. Krém rozotrieme na jedno cesto a prikryjeme druhým plátom. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Nenáročný koláč z piškótového cesta a krému.
10 ks | vajcia |
---|---|
8 lyžica | voda |
300 g | cukor práškový |
2 ks | vanilínový cukor |
7 lyžička | škorica mletá |
soľ | |
170 g | múka hladká |
150 g | Solamyl |
kypriaci prášok do pečiva | |
500 ml | mlieko |
3 lyžica | rum |
2 bal. | krémový prášok Zlatý klas |
250 g | Helia |
podľa potreby | cukor práškový |