rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Židovský koláč

Nenáročný koláč z piškótového cesta a krému.

postup:

  • 1. Príprava cesta: z týchto surovín pripravíme prvú časť cesta. 2x pečieme cesto. 5 vajec 4 polievkové lyžice teplej vody, 150 g cukru, 1 vanilka, 2,5 polievkovej lyžice škorice, štipka soli, 85 g hladkej múky, 65 g škrobu a prášok do pečiva. Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkou, pridáme vodu, postupne premiešame s múkou a škoricou, škrobom, práš. do pečiva a soľou. Nakoniec jemne zamiešame tuhý sneh. Upečieme 2x cesto. Kto je odvážny, môže upiecť 1 cesto s 10 vajíčkami a potom ho prekrojiť. Ja si radšej pečiem 2 cestá. Sú rovnaké a nemám problém s krájaním.    

  • 2. Plnka: 500 ml mlieka, 3 PL rumu, 2 balenia Zlatého klasu, 4 čaj lyžičky škorice, 250 g Helie. Cukor podľa potreby sladkosti. Postup: z mlieka a Zlatých klasov uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Heliu vymiešame s cukrom, vanilkou, škoricou a rumom. Postupne pridáme vychladený puding. Krém rozotrieme na jedno cesto a prikryjeme druhým plátom. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Židovský koláč

Nenáročný koláč z piškótového cesta a krému.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    50 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
10 ks vajcia
8 lyžica voda
300 g cukor práškový
2 ks vanilínový cukor
7 lyžička škorica mletá
soľ
170 g múka hladká
150 g Solamyl
kypriaci prášok do pečiva
500 ml mlieko
3 lyžica rum
2 bal. krémový prášok Zlatý klas
250 g Helia
podľa potreby cukor práškový
perníčky radia