rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Medovo-orechový zákusok

Krémový, sladký, najlepší zákusok s orechami.

postup:

  • 1. 2 Lyžičky sódy zmiešame s 2 lyžicami mlieka. Múku, vajcia, med, práškový cukor, Palmarin, sódu s mliekom zmiešame dokopy. Vypracujeme cesto a rozdelíme na 2 rovnaké časti. Jednu časť rozvaľkáme a pečieme pri 180°C, na 5 minút.

  • 2. Do hrnca si dáme orechy, kryštálový cukor, maslo a med. Všetko spolu povaríme, a natrieme na druhý rozvaľkaný neupečený plát. Dáme ho upiecť na 180°C 10 minút.

  • 3. Urobíme si krém: polovicu mlieka vlejeme do hrnca, pridáme cukor a necháme zovrieť. Do toho vlejeme druhú polovicu mlieka zmiešanú s krupicou a vlejeme. Uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí zmiešame s Palmarinom. Medový plát pokvapkáme rumom, dáme krém a na to nanesieme druhý orechový plát. Necháme cez noc odležať na studenom mieste.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Medovo-orechový zákusok

Krémový, sladký, najlepší zákusok s orechami.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 23.12.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    100 min.
  • Počet
    porcií:
    50
  • Čas
    pečenia:
    15 minut min.
  • Teplota
    pečenia:
    180°C ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
450 g Palmarín
500 g polohrubá múka
2 ks vajcia
2 lyžica medu
15 g práškového cukru
200 g Palmarín
2 lyžička sóda bikarbóna
2 lyžica mlieko
200 g posekaných orechov
100 g kryštalový cukor
125 g maslo
2,5 lyžica medu
140 g kryštalový cukor
250 g Palmarín
1/2 liter mlieko
5,5 lyžička detská krupica
0,05 ml rum

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia