Jednoduchý ale hlavne veľmi chutný krémeš, ktorý láka už na pohľad.
1. Príprava cesta: Lístkové cesto vyvaľkáme a položíme na vodou navlhčený plech z opačnej strany. Pečieme pri 220°C asi 20 minút.
2. Príprava krému: Z bielkov a 100 g cukru vyšľaháme tuhý sneh. Z mlieka, zvyšného cukru, vanilkového cukru a vanilkových práškov Zlatý klas uvaríme puding, v ktorom roztopíme a rozmiešame Heliu. Ešte horúci puding všľaháme do tuhého bielkového snehu. Krém hneď natrieme na vychladené cesto.
3. Necháme stuhnúť v chladničke. Na stuhnutý krém poukladáme umyté, osušené a nakrájané čerstvé ovocie. Pistácie nastrúhame a posypeme na vrch koláča.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Jednoduchý ale hlavne veľmi chutný krémeš, ktorý láka už na pohľad.
| 50 g | Helia |
|---|---|
| 200 g | lístkové cesto |
| 150 g | cukor kryštálový |
| 80 g | krémový prášok Zlatý klas |
| 20 g | vanilínový cukor |
| 300 g | ovocie rôzneho druhu |
| pistácie | |
| 7 ks | vajcia |
| 400 ml | mlieko |