rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Jednoduchý krémeš s ovocím

Jednoduchý ale hlavne veľmi chutný krémeš, ktorý láka už na pohľad.

postup:

  • 1. Príprava cesta: Lístkové cesto vyvaľkáme a položíme na vodou navlhčený plech z opačnej strany. Pečieme pri 220°C asi 20 minút.

  • 2. Príprava krému: Z bielkov a 100 g cukru vyšľaháme tuhý sneh. Z mlieka, zvyšného cukru, vanilkového cukru a vanilkových práškov Zlatý klas uvaríme puding, v ktorom roztopíme a rozmiešame Heliu. Ešte horúci puding všľaháme do tuhého bielkového snehu. Krém hneď natrieme na vychladené cesto. 

  • 3. Necháme stuhnúť v chladničke. Na stuhnutý krém poukladáme umyté, osušené a nakrájané čerstvé ovocie. Pistácie nastrúhame a posypeme na vrch koláča.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Jednoduchý krémeš s ovocím

Jednoduchý ale hlavne veľmi chutný krémeš, ktorý láka už na pohľad.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    220 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
50 g Helia
200 g lístkové cesto
150 g cukor kryštálový
80 g krémový prášok Zlatý klas
20 g vanilínový cukor
300 g ovocie rôzneho druhu
pistácie
7 ks vajcia
400 ml mlieko

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia