Prečo popukance? Pretože koláčiky po upečení krásne popraskajú na povrchu
1. Zmiešame kokos s hladkou múkou, kakaom a kypriacim práškom. Vmiešame vajíčka a čerstvo vytlačenú pomarančovú šťavu. Mäkké maslo vymiešame s kryštálovým cukrom a postupne primiešavame kakaovú hmotu. Rukami vypracujeme cesto.
2. Tvarujeme guľky o veľkosti vlašského orecha.
3. Každú guľku obaľujeme v práškovom cukre a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie v dostatočnej vzdialenosti od seba. Dáme do predhriatej rúry piecť na 15-20 minút na 160st. Zvonku majú byť chrumkavé a vo vnútri také vláčne.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Prečo popukance? Pretože koláčiky po upečení krásne popraskajú na povrchu
cesto | |
---|---|
240 g | múka hladká |
140 g | cukor kryštálový |
90 g | kokos |
1/2 balíček | kypriaci prášok do pečiva |
2 ks | vajcia |
60 g | maslo |
2 lyžica | kakao |
2 lyžica | šťava z pomaranča |