rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Kakaovo-kokosové popukance

Prečo popukance? Pretože koláčiky po upečení krásne popraskajú na povrchu

postup:

  • Kakaovo-kokosové popukance

    1. Zmiešame kokos s hladkou múkou, kakaom a kypriacim práškom. Vmiešame vajíčka a čerstvo vytlačenú pomarančovú šťavu. Mäkké maslo vymiešame s kryštálovým cukrom a postupne primiešavame kakaovú hmotu. Rukami vypracujeme cesto.

  • Kakaovo-kokosové popukance

    2. Tvarujeme guľky o veľkosti vlašského orecha.

  • Kakaovo-kokosové popukance

    3. Každú guľku obaľujeme v práškovom cukre a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie v dostatočnej vzdialenosti od seba. Dáme do predhriatej rúry piecť na 15-20 minút na 160st. Zvonku majú byť chrumkavé a vo vnútri také vláčne.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Kakaovo-kokosové popukance

Prečo popukance? Pretože koláčiky po upečení krásne popraskajú na povrchu

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 20.08.2014
  • Celkový čas
    prípravy:
    -
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15-20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
cesto
240 g múka hladká
140 g cukor kryštálový
90 g kokos
1/2 balíček kypriaci prášok do pečiva
2 ks vajcia
60 g maslo
2 lyžica kakao
2 lyžica šťava z pomaranča
perníčky radia