rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Klobúčik

Torta v tvare klobúčika, ktorá sa však najlepšie hodí do bruška.

postup:

  • 1. Bielky oddelíme od žĺtok a žĺtka vyšľaháme s preosiatym práškovým cukrom. Potom zašľaháme vodu.

  • 2. Preosejeme hladkú múku s práškom do pečiva a primiešame orechy.

  • 3. K žĺtkam postupne pridávame múku s orechami a tuhý sneh z bielkov. Korpus pečieme v nerezovej miske - aby sme dosiahli tvar klobúčika, v predhriatej rúre pri 170°C cca 45 min.

  • 4. Na krém si uvaríme šľahačku s čokoládou a cukrom. Necháme vychladnúť najlepšie do druhého dňa a vyšľaháme. Korpus prerežeme na dve časti, pokvapkáme kávou, potrieme krémom a zaťažíme. Krémom potrieme tiež povrch torty.

  • 5. Poťahovú hmotu rozvaľkáme na požadovanú hrúbku a valčekom prenesieme na tortu. Uhľadíme, konce zarovnáme a špáratkom prechádzame aby sme dosiahli efekt vlniaceho sa klobúčika. Ľubovoľne dozdobíme a hotovo.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Klobúčik

Torta v tvare klobúčika, ktorá sa však najlepšie hodí do bruška.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    45 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
5 ks vajcia
300 g cukor práškový
1/2 bal. kypriaci prášok do pečiva
200 g múka hladká
100 g orechy sekané
10 lyžica voda
500 ml smotana na šľahanie 33%
150 g čokoláda
50 g cukor kryštálový
MMF poťahová hmota
káva
perníčky radia