rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Kokosovo čokoládové lístky

Chutné čajové pečivo s kokosom.

postup:

  • 1. Príprava cesta: Múku a práškový cukor preosejeme, pridáme kokos, pokrájaný Palmarin, vanilínový cukor, postrúhanú kôru z 1/2 citróna, štipku škorice a 1 žĺtok. Vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať najlepšie deň vopred. 

  • 2. Odležané cesto rozvaľkáme na hrúbku 4 mm a vykrajujeme lístky. Na suchom plechu pri teplote 180 °C upečieme do svetlohnedej farby. 

  • 3. Príprava krému: Rozšľaháme 125 g smotany, pridáme 50 g Helie a 30 ml kokosového likéru. 

  • 4. Po vychladnutí lístky naplníme čokoládovým krémom ochuteným likérom, necháme krátko stuhnúť a namočíme do bielej čokolády. Vrch vhodne prizdobíme. 

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Kokosovo čokoládové lístky

Chutné čajové pečivo s kokosom.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    5 - 10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
150 g Palmarín
50 g Helia
160 g múka hladká špeciál
75 g cukor práškový
85 g kokos
300 g čokoláda biela
10 g vanilínový cukor
125 g smotana na šľahanie 33%
30 ml likér kokosový
1 ks vajcia
1/2 ks citrón
škorica mletá

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia