Tento recept mám osvedčený, nikdy ma nesklamal. Biela sladká kokosová torta.
1. Pripravíme si cesto: 4 žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do penista, pridáme 6 lyžíc horúcej vody a šľaháme ďalej cca 2 minúty. Pridáme vanilkový cukor, polohrubú múku, prášok do pečiva a došľaháme. Nakoniec jemne vmiešame sneh zo 4 bielkov. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme cca 10 minút pri 170°C. Ja som piekla 2x ten istý korpus zo 4 vajíčok aby som mala tortu vyššiu. Takto upečené pláty necháme vychladnúť a potom rozrežeme na polovicu.
2. Plnka: Zlatý klas a vanilkový cukor uvaríme v mlieku na hustý krém. Práškový cukor a Heliu vyšľaháme vopred v mise a postupne k nej zašľaháme vychladnutý Zlatý klas (puding).
3. Na rozrezané pláty si natrieme džem, plnku a priložíme ďalší plat a takto vrstvime až po posledný korpus. Zvyšnou plnkou si potrieme hotovú tortu, kraje olepíme kokosom, na vrch torty si urobíme ozdobný kraj z plnky a poukladáme detské piškóty, podľa návodu si pripravíme tortovú želatínu a vylejeme na piškóty. Necháme v chlade stuhnúť a podávame.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Tento recept mám osvedčený, nikdy ma nesklamal. Biela sladká kokosová torta.
4 ks | žĺtok |
---|---|
200 g | cukor práškový |
6 lyžica | voda horúca |
1 ks | vanilínový cukor |
200 g | múka polohrubá |
1 ks | prášok do pečiva |
4 ks | bielok |
2 bal. | Zlatý klas |
6 dl | mlieko |
1 bal. | vanilínový cukor |
1 ks | Helia |
200 g | cukor práškový |
1 dl | rum |
200 g | kokos |
20 ks | piškóty okrúhle |
1 ks | želé (červené) |