rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Kokosovo - vanilková torta

Tento recept mám osvedčený, nikdy ma nesklamal. Biela sladká kokosová torta.

postup:

  • 1. Pripravíme si cesto:  4 žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do penista, pridáme 6 lyžíc horúcej vody a šľaháme ďalej cca 2 minúty. Pridáme vanilkový cukor, polohrubú múku, prášok do pečiva a došľaháme. Nakoniec jemne vmiešame sneh zo 4 bielkov. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme cca 10 minút pri 170°C. Ja som piekla 2x ten istý korpus zo 4 vajíčok aby som mala tortu vyššiu. Takto upečené pláty necháme vychladnúť  a potom rozrežeme na polovicu.

  • 2. Plnka: Zlatý klas a vanilkový cukor uvaríme v mlieku na hustý krém. Práškový cukor a Heliu vyšľaháme vopred v mise a postupne k nej zašľaháme vychladnutý Zlatý klas (puding).

  • 3. Na rozrezané pláty si natrieme džem, plnku a priložíme ďalší plat a takto vrstvime až po posledný korpus. Zvyšnou plnkou si potrieme hotovú tortu, kraje olepíme kokosom, na vrch torty si urobíme ozdobný kraj z plnky a poukladáme detské piškóty, podľa návodu si pripravíme tortovú želatínu a vylejeme na piškóty. Necháme v chlade stuhnúť a podávame.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Kokosovo - vanilková torta

Tento recept mám osvedčený, nikdy ma nesklamal. Biela sladká kokosová torta.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    180 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    50 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
4 ks žĺtok
200 g cukor práškový
6 lyžica voda horúca
1 ks vanilínový cukor
200 g múka polohrubá
1 ks prášok do pečiva
4 ks bielok
2 bal. Zlatý klas
6 dl mlieko
1 bal. vanilínový cukor
1 ks Helia
200 g cukor práškový
1 dl rum
200 g kokos
20 ks piškóty okrúhle
1 ks želé (červené)
perníčky radia