Koláč Šalamún s fotoreceptom, pri ktorom sa nebudete musieť dlho rozhodovať čo s ním.
1. Vodu, cukor, tuk a kakao dáme do hrnca a za stáleho miešania zohrejeme až sa zmes spojí. Nevaríme! Odoberieme 3/4 hrnčeka zo zmesi...
2. Do zvyšnej štvrtiny dolejeme rum.
3. Do zohriatej zmesi pridáme múku, prášok do pečiva a vajcia. Poriadne vymiešame.
4. Vymiešanú zmes vylejeme na vymastený múkou vysypaný plech. Použijeme hrnček podľa toho, aký veľký máme plech. Najčastejšie sa používa 2-2,5 dl hrnček.
5. Zmes, ktorú sme zriedili s rumom po upečení vylejeme rovnomerne na horúci koláč a necháme ho vo vypnutej rúre ešte 5 min. Potom ho vyberieme a vychladnutý pocukrujeme. Pokrájame ľubovoľne, na malé, veľké či stredné kúsky. Podľa toho, akú veľkú chuť naňho máte.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Koláč Šalamún s fotoreceptom, pri ktorom sa nebudete musieť dlho rozhodovať čo s ním.
1 šálka | voda |
---|---|
2 šálka | cukor kryštálový |
250 g | Palmarín |
2 lyžica | kakaový prášok |
1 bal. | kypriaci prášok do pečiva |
2 šálka | múka polohrubá |
4 ks | vajcia |
rum |