rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Koláč Šalamún

Koláč Šalamún s fotoreceptom, pri ktorom sa nebudete musieť dlho rozhodovať čo s ním.

postup:

  • Koláč Šalamún

    1. Vodu, cukor, tuk a kakao dáme do hrnca a za stáleho miešania zohrejeme až sa zmes spojí. Nevaríme! Odoberieme 3/4 hrnčeka zo zmesi...

  • Koláč Šalamún

    2. Do zvyšnej štvrtiny dolejeme rum.

  • Koláč Šalamún

    3. Do zohriatej zmesi pridáme múku, prášok do pečiva a vajcia. Poriadne vymiešame.

  • Koláč Šalamún

    4. Vymiešanú zmes vylejeme na vymastený múkou vysypaný plech. Použijeme hrnček podľa toho, aký veľký máme plech. Najčastejšie sa používa 2-2,5 dl hrnček.

  • Koláč Šalamún

    5. Zmes, ktorú sme zriedili s rumom po upečení vylejeme rovnomerne na horúci koláč a necháme ho vo vypnutej rúre ešte 5 min. Potom ho vyberieme a vychladnutý pocukrujeme. Pokrájame ľubovoľne, na malé, veľké či stredné kúsky. Podľa toho, akú veľkú chuť naňho máte.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Koláč Šalamún

Koláč Šalamún s fotoreceptom, pri ktorom sa nebudete musieť dlho rozhodovať čo s ním.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    15 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
1 šálka voda
2 šálka cukor kryštálový
250 g Palmarín
2 lyžica kakaový prášok
1 bal. kypriaci prášok do pečiva
2 šálka múka polohrubá
4 ks vajcia
rum
perníčky radia