rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Kysnuté motýle

A budete mať motýle v bruchu :).

postup:

  • 1. Z uvedených surovín pripravíme cesto a necháme ho hodinu kysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a každú časť ešte na 6 rovnakých kúskov. Každý kus cesta rozvaľkáme, potrieme rozpusteným maslom a posypeme škoricovým cukrom a orechmi (Môžeme posypať kokosom a vanilkovým cukrom. Ďalšia obmena je strúhaná čokoláda s vanilkovým cukrom.).

  • 2. Zvinieme do rolády ako také malé záviny a konce zahneme tak, aby sa v strede dotýkali. Obrátime spojom dole a z každej strany nožom narežeme tak, aby v strede zostalo nenarezané cesto cca 1cm. Rozrezané polovice vytočíme do strán ako krídla a necháme na plechu ešte chvíľu kysnúť.

  • 3. Vajce rozšľaháme s cukrom a motýlikov potrieme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180-190° a pečieme ich kým nie sú zlatisté, asi 15 minút.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Kysnuté motýle

A budete mať motýle v bruchu :).

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 22.12.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    45 min.
  • Počet
    porcií:
    8
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
60 g Palmarín
900 g hladká múka
1 ks droždie
2 ks vajcia
150 g cukor
1 štipka soľ
560 ml mlieko
1 pohár 250 ml kokos, orechy, čokolada, vanilkový cukor..
1 ks vajcie na potretie

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia