rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Ľadové parížske rezy

Lahodný mäkký koláčik s jednoduchým fotopostupom.

postup:

  • Ľadové parížske rezy

    1. Smotanu a ľadové gaštany uvaríme priamo na ohni. Zmes necháme prevrieť, odstavíme a necháme vychladnúť do ďalšieho dňa v chladničke.

  • Ľadové parížske rezy

    2. Vajcia s cukrom vymiešame, postupne pridávame rozpustený Palmarin a mlieko.

  • Ľadové parížske rezy

    3. Múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom, vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme upiecť.

  • Ľadové parížske rezy

    4. Čokoládovú zmes z predošlého dňa ušľaháme na tuhý krém. Upečený koláč potrieme ovocným džemom a na to rozotrieme parížsky ľadový krém.

  • Ľadové parížske rezy

    5. Krém posypeme strúhanou čokoládou podľa chuti.

  • Ľadové parížske rezy

    6. Necháme stuhnúť v chladničke, nakrájame na rezy.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Ľadové parížske rezy

Lahodný mäkký koláčik s jednoduchým fotopostupom.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    150 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
4 ks vajcia
250 g cukor práškový
400 g múka polohrubá
50 g Palmarín
50 g Helia
100 ml mlieko
2 lyžica kakao
1 bal. prášok do pečiva
50 g čokoláda biela
50 g čokoláda horká
3 ks ľadové kaštany (tyčinky)
750 ml smotana na šľahanie 33%
lekvár ľubovoľný
perníčky radia