rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Makové rožteky

Rožteky sú vhodné pre každého kto neodolá vôni a chuti maku.

postup:

  • Makové rožteky

    1. Múku, Palmarin, postrúhanú mrkvu a 5 polievkových lyžíc mlieka zmiesime na doske a vypracujeme cesto. Cesto si rozdelíme na dve časti, aby sa nám s ním lepšie pracovalo a vyvaľkáme na hrúbku cca 4 mm. Následne krájame na štvorčeky a na každý štvorec dáme makovú plnku.

  • Makové rožteky

    2. Plnku si vytvoríme zmiešaním maku a cukru s horúcim mliekom. Štvorce naplníme, zvinieme a sformujeme na rožteky. Uložíme na vymastený alebo papierom pokrytý plech a pečieme vo vyhriatej rúre.

  • Makové rožteky

    3. Po upečení rožteky posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Makové rožteky

Rožteky sú vhodné pre každého kto neodolá vôni a chuti maku.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
500 g múka hladká
250 g Palmarín
300 g mrkva (najemno nastrúhaná)
200 g mak mletý
200 g cukor práškový
100 ml mlieko
perníčky radia