rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Makovo-jablkový koláč

Chutný makový koláč na každú príležitosť s možnosťou variovať a namiesto jabĺk pridať višňe či hrozienka. Pripravte si aj vy tento makový koláč podľa fotopostupu.

postup:

  • Makovo-jablkový koláč

    1. Všetky suroviny na cesto zmiešame, pokiaľ nám nevznikne jednotné cesto.

  • Makovo-jablkový koláč

    2. Rozdelíme si ho na dve časti. Tú väčšiu časť (asi 2/3) použijeme na spodok koláča. Rozvaľkáme ho a opatrne prenesieme do vymastenej alebo papierom na pečenie vystlanej okrúhlej formy (18 – 20 cm). Cestom vyložíme aj bočné steny formy.

  • Makovo-jablkový koláč

    3. Pripravíme makovú plnku tak, že zmiešame pomletý mak, cukor, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, škoricu a prilejeme horúce mlieko. Ak sa nám zdá plnka trochu riedka, necháme ju chvíľu na miernom ohni za stáleho miešania, kým sa prebytočná voda neodparí. Po odstavení z ohňa pridáme nastrúhané jablká, zamiešame a dáme rovnomerne na cesto.

  • Makovo-jablkový koláč

    4. Menšiu časť cesta, ktorú sme si odložili bokom, rozvaľkáme a povykrajujeme rôzne tvary, ktoré poukladáme na makovú plnku.

  • 5. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov, kým koláč nechytí hnedastý nádych (zhruba 30 – 40 minút).

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Makovo-jablkový koláč

Chutný makový koláč na každú príležitosť s možnosťou variovať a namiesto jabĺk pridať višňe či hrozienka. Pripravte si aj vy tento makový koláč podľa fotopostupu.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 04.07.2014
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    8
  • Čas
    pečenia:
    40 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
cesto
150 g Palmarín
250 g múka hladká
40 g cukor práškový
1 ks vanilkový cukor
1 ks vajce

Produkt v recepte:
Palmarín

plnka
3 ks jablká
150 g mak
80 g cukor práškový
1 štipka škorica mletá
1 lyžička citrónová kôra strúhaná
1 ks vanilkový cukor
2 dl mlieko
perníčky radia