Krehký a osviežujúci jablkový koláčik.
1. Múku, cukor, prášok do pečiva, zmäknuté maslo a vajcia spracujeme na krehké cesto, ktoré necháme chvílku odležať.
2. Jablká ošúpeme a zbavíme jadrovníkov, najemno nastrúhame a pokvapkáme citrónovou šťavou.
3. Cesto rozdelíme na dve polovice a vyvaľkáme na veľkosť plechu. 1. plát opatrne preložíme na dobre vymastený plech. Rovnomerne naň rozvrstvíme jablká ochutené kryštálovým, vanilínovým a škoricovým cukrom. Prikryjeme 2. plátom cesta. Okraje dobre pritlačíme.
4. Celý povrch koláča popicháme vidličkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečený koláč posypeme škoricovým cukrom a pokrájame na kocky a možeme podávať.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Krehký a osviežujúci jablkový koláčik.
| 3 šálka | múka polohrubá |
|---|---|
| 1 šálka | cukor kryštálový |
| 250 g | Palmarín |
| 2 ks | vajcia |
| 1 lyžica | kypriaci prášok do pečiva |
| 1,5 kg | jablká |
| 1 bal. | vanilínový cukor |
| 1 bal. | škoricový cukor |
| 1 ks | citrón |