rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Maslový jablčník

Krehký a osviežujúci jablkový koláčik.

postup:

  • Maslový jablčník

    1. Múku, cukor, prášok do pečiva, zmäknuté maslo a vajcia spracujeme na krehké cesto, ktoré necháme chvílku odležať.

  • Maslový jablčník

    2. Jablká ošúpeme a zbavíme jadrovníkov, najemno nastrúhame a pokvapkáme citrónovou šťavou.

  • Maslový jablčník

    3. Cesto rozdelíme na dve polovice a vyvaľkáme na veľkosť plechu. 1. plát opatrne preložíme na dobre vymastený plech. Rovnomerne naň rozvrstvíme jablká ochutené kryštálovým, vanilínovým a škoricovým cukrom. Prikryjeme 2. plátom cesta. Okraje dobre pritlačíme.

  • Maslový jablčník

    4. Celý povrch koláča popicháme vidličkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry.  Upečený koláč posypeme škoricovým cukrom a pokrájame na kocky a možeme podávať.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Maslový jablčník

Krehký a osviežujúci jablkový koláčik.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    10 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
3 šálka múka polohrubá
1 šálka cukor kryštálový
250 g Palmarín
2 ks vajcia
1 lyžica kypriaci prášok do pečiva
1,5 kg jablká
1 bal. vanilínový cukor
1 bal. škoricový cukor
1 ks citrón
perníčky radia