rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Medová štrúdla

Ľahké cestíčko, sladká a voňavá chuť medu.

postup:

  • 1. Najskôr si namočíme hrozienka do rumu. Zo všetkých ingrediencií okrem orechov si vygúľame hladké cesto, ktoré dáme na 3 hodinky do chladničky. Potom si cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí. Každú časť si vyvaľkáme na obdĺžnik o rozmere cca 15 x 25 cm. Celú časť si potrieme slivkovým lekvárom a do stredu poukladáme na kôpku po celej dĺžke celé orechy a hrozienka.

  • 2. Potom jednu stranu preložíme cez orechy a hrozienka a potom aj druhú stranu preložíme tak, aby nám vznikla štrúdľa. Konce dobre spojíme, aby nám to dobre držalo pri upečení. Takto si pripravíme všetkých 5 štrúdli. Poukladáme na plech /max. 3 ks na jeden plech/ prekladanou stranou na spodok a pečieme na 180 stupňov do zlatista cca 15 - 20 minút. Po upečení potrieme žĺtkom a necháme vychladiť. Krájame ako štrúdľu.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Medová štrúdla

Ľahké cestíčko, sladká a voňavá chuť medu.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
60 g múka hladká
150 g Palmarín
250 g cukor práškový
3 ks vajce
4 lyžica med
0,5 lyžička škorica mletá
1 lyžička sóda
4 ks klinčeky drvené
1 ks vanilka
200 g orechy
200 g hrozienka
1 dl rum
slivkový lekvár
perníčky radia