rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Mrkvový koláč s polevou

Chcete aby vaše deti jedli zeleninu? Šťavnatý mrkvový koláč určite neodmietnu..

postup:

  • 1. Zmiešame preosiatu múku, 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva, 1 lyžičku škorice a štvrť čajovej lyžičky soli.

  • 2. V druhej miske šľahačom spojíme roztopený Palmarin, cukor a postupne pridávame vajcia. Na záver do mokrej zmesi vmiešame nastrúhanú mrkvu. 

  • 3. Všetko spolu jemne premiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme na teplote 180 °C. Po 45 minútach znížime teplotu z 180°C na 170°C a pečieme ďalších 20 minút.

  • 4. Počas pečenia si pripravíme polevu zmiešaním Helie, Lučiny, práškového cukru a vanilkovej esencie. 

  • 5. Vychladnutý koláčik potrieme polevou a ozdobíme orieškami. Polevy je dosť, takže koláč môžeme aj rozkrojiť a polevu dať do stredu.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Mrkvový koláč s polevou

Chcete aby vaše deti jedli zeleninu? Šťavnatý mrkvový koláč určite neodmietnu..

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    65 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
175 g Helia
360 g Palmarín
175 g múka hladká
200 g cukor práškový
350 g cukor kryštálový
175 g syr krémový (Lučina, Philadelphia...)
225 g mrkva
1 lyžička vanilková esencia
1 lyžička kypriaci prášok do pečiva
1 lyžička škorica mletá
štipka soľ
3 ks vajcia

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia