rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Orechová torta

Orechová torta s ríbezľovým džemom od Oľgy.

postup:

  • 1. Žĺtky vymiešame s 200g cukru, pridáme orechy, múku, prášok do pečiva a štipku soli. Vlejeme do tortovej formy vymastenej a vysypanej múkou. Dáme piecť. Po vychladnutí prerežeme na 3 pláty. Každý natrieme džemom najlepšie rýbezľovým.

  • 2. Príprava krému: z mlieka, 200g cukru a Zlatého klasu uvaríme puding, po vychladení primiešame 1 Heliu a pridáme trocha rumu.  Všetko spolu vymiešame.

  • 3. Na každý plát natretý džemom natrieme plnku. Keď máme všetky pláty na sebe natrieme krém aj dookola, polejeme čokoládou, vychladíme a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Orechová torta

Orechová torta s ríbezľovým džemom od Oľgy.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    25 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
8 ks vajcia
400 g cukor kryštálový
200 g orechy mleté
1 ks kypriaci prášok do pečiva
100 g múka hrubá
1/2 liter mlieko
2 ks krémový prášok Zlatý klas
rum
250 g Helia
ríbezľový džem
perníčky radia