rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Orechové špičky

Lahodné koláčiky, ktoré u nás na Vianoce nesmú chýbať. Robievam ich malé aby sa zmestili do úst na jeden šup.

postup:

  • Orechové špičky

    1. Najskôr si upečieme košíčky. Z múky, masla, cukru a žĺtkov vypracujeme linecké cesto. Plníme ich do formičiek. Ak nemáme formičky, tak kľudne rozvaľkáme a vykrojíme koliečka.

  • Orechové špičky

    2. Po upečení necháme vychladnúť a vyklopíme.

  • 3. Pripravíme si plnku: mlieko zmiešame s cukrom a Zlatým klasom a prevaríme. Potom pridáme mleté orechy a necháme prejsť varom. Do vychladnutej zmesi pridáme pomleté piškóty. Vznikne nám hustá plnka, ktorú dáme do sáčku a plníme košíčky alebo robíme špice na koliečka. Nakoniec polejeme čokoládou podľa chuti.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Orechové špičky

Lahodné koláčiky, ktoré u nás na Vianoce nesmú chýbať. Robievam ich malé aby sa zmestili do úst na jeden šup.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 22.12.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    25
  • Čas
    pečenia:
    15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
140 g Palmarín
140 g Palmarin (zmäknutý)
250 g hladká múka
70 g Práškový cukor
3 ks žĺtok
plnka 300 ml mlieko
20 g Zlatý klas
70 g cukor kryštálový
100 g orechy mleté
90 g piškóty detské
1 ks čokoládová poleva

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia