Pekne vyzerajúce, ale hlavne chutné koláčiky plné orechov.
1. Príprava cesta: z múky, Palmarinu, droždia, 1 pol. lyžice práškového cukru a 5 pol. lyžíc vlažného mlieka vypracujeme hladké cesto.
2. Vypracované cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 7 mm. Nakrájame na rovnaké štvorce. Potom štvorce narežeme tak, ako keď ideme robiť vrtuľky z papiera. Do stredu každého štvorca dáme lyžičku náplne a zložíme do tvaru vrtuliek. Vrtuľky dáme do stredne vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C asi 20 minút.
3. Hotové posypeme práškovým cukrom.
4. Príprava plnky: orechovú plnku si spravíme tak, že do 2 polievkových lyžíc vlažného mlieka pridáme 100 g práškového cukru a mleté orechy. Hmotu uvaríme.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Pekne vyzerajúce, ale hlavne chutné koláčiky plné orechov.
250 g | Palmarín |
---|---|
20 g | droždie |
400 g | múka polohrubá |
1 lyžica | cukor práškový |
100 g | cukor práškový |
120 g | vlašské orechy mleté |
7 lyžica | mlieko |