rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Orechové vrtuľky

Pekne vyzerajúce, ale hlavne chutné koláčiky plné orechov.

postup:

  • 1. Príprava cesta: z múky, Palmarinu, droždia, 1 pol. lyžice práškového cukru a 5 pol. lyžíc vlažného mlieka vypracujeme hladké cesto. 

  • 2. Vypracované cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 7 mm. Nakrájame na rovnaké štvorce. Potom štvorce narežeme tak, ako keď ideme robiť vrtuľky z papiera. Do stredu každého štvorca dáme lyžičku náplne a zložíme do tvaru vrtuliek. Vrtuľky dáme do stredne vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C asi 20 minút. 

  • 3. Hotové posypeme práškovým cukrom.

  • 4. Príprava plnky: orechovú plnku si spravíme tak, že do 2 polievkových lyžíc vlažného mlieka pridáme 100 g práškového cukru a mleté orechy. Hmotu uvaríme.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Orechové vrtuľky

Pekne vyzerajúce, ale hlavne chutné koláčiky plné orechov.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    10 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
250 g Palmarín
20 g droždie
400 g múka polohrubá
1 lyžica cukor práškový
100 g cukor práškový
120 g vlašské orechy mleté
7 lyžica mlieko

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia