rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Pagáče starej mamy

Mäkké pagáčiky, chutné a jemné do ruky.

postup:

  • 1. V troche teplého mlieka rozmiešame droždie a necháme vykysnúť kvások. Do väčšej misy preosejeme múku, pridáme soľ, olej, 1 vajce a spolu s kváskom a zvyšným teplým mliekom vymiesime cesto. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste nakysnúť asi 1 hodinu.

  • 2. Zatiaľ uvaríme zemiaky v šupke, vychladnuté ošúpeme. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, nastrúhame naň zemiaky a Palmarin. Cesto preložíme na polovicu a po 15 minútach znovu rozvaľkáme a preložíme. Potom vykrojíme pagáčiky, vrch potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sézamom, rascou...

pridaj recept

recept upiekli:

Pagáče starej mamy

Mäkké pagáčiky, chutné a jemné do ruky.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    120 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    17 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
500 g múka hladká
300 ml mlieko
20 g droždie
20 g soľ
200 g zemiaky
100 ml olej
125 g Palmarín
2 ks vajcia
sézamové semená
rasca celá
perníčky radia