Mäkké pagáčiky, chutné a jemné do ruky.
1. V troche teplého mlieka rozmiešame droždie a necháme vykysnúť kvások. Do väčšej misy preosejeme múku, pridáme soľ, olej, 1 vajce a spolu s kváskom a zvyšným teplým mliekom vymiesime cesto. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste nakysnúť asi 1 hodinu.
2. Zatiaľ uvaríme zemiaky v šupke, vychladnuté ošúpeme. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, nastrúhame naň zemiaky a Palmarin. Cesto preložíme na polovicu a po 15 minútach znovu rozvaľkáme a preložíme. Potom vykrojíme pagáčiky, vrch potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sézamom, rascou...
Mäkké pagáčiky, chutné a jemné do ruky.
500 g | múka hladká |
---|---|
300 ml | mlieko |
20 g | droždie |
20 g | soľ |
200 g | zemiaky |
100 ml | olej |
125 g | Palmarín |
2 ks | vajcia |
sézamové semená | |
rasca celá |