rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Pečená čokoláda s malinami

Týmto lahodným dezertom potešíte nielen milovníkov čokolády..

postup:

  • 1. Príprava cesta: čokoládu rozpustíme na 40°C, pridáme Heliu. 225 g vajec (cca 4 - 5 ks) vyšľaháme so 175 g kryštálového cukru, pridáme zmes čokolády a Helie, prisypeme múku a necháme odstáť v chladničke aj 12 hodín. 

  • 2. Formu vymastíme Heliou, naplníme pripravenou hmotou približne do 2/3 a pri teplote 190 °C pečieme približne 9 minút. 

  • 3. Príprava malinovej omáčky: 150 ml vody a 80 g cukru dáme variť, pridáme maliny, krátko povaríme. Odstavíme a dochutíme šťavou z 1 limety a 50 ml demänovky.

  • 4. Pečenú čokoládu podávame prizdobenú na tanieri ešte teplú, spolu s ovocím prípadne ovocnou omáčkou, zmrzlinou a opraženými mandľovými lupienkami. Dozdobíme čokoládovou ozdobou.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Pečená čokoláda s malinami

Týmto lahodným dezertom potešíte nielen milovníkov čokolády..

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    15 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    9 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
135 g Helia
60 g múka hladká špeciál
255 g cukor kryštálový
140 g čokoláda horká
30 g mandľové lupienky opražené
250 g zmrzlina vanilková
50 ml demänovka
5 ks vajcia
1 ks limeta
250 g maliny
150 ml voda

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia