Osviežujúca letná dobrota. Pozrite si recept s fotopostupom na chutný letný ríbezľový koláčik so snehom.
1. Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva, štipku soli, práškový cukor a zmäknutý Palmarín. Cesto rukami rozdrobíme na mrvenicu a pridáme ešte žĺtky.
2. Vzniknuté cesto odložíme na 30 – 45 minút do chladničky. Veľký plech vymastíme a vysypeme múkou. Vychladené cesto rukami roztláčame rovnomerne po celej ploche plechu. Pečieme v predohriatej rúre na 170°C približne 25 minút do zlatista.
3. Bielky vyšľaháme do tuha, potom pridáme vanilkový a krupicový cukor a šľaháme dovtedy, kým sa nerozpustí cukor. Pridáme kukuričný škrob a znovu vyšľaháme.
4. Do hotového snehu prisypeme ríbezle a zľahka premiešame.
5. Upečené cesto vytiahneme z rúry a hneď naň vylejeme sneh, ktorý rovnomerne rozotrieme po ceste.
6. Pečieme ďalších cca 10 minút, kým vrch jemne nezozlátne
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Osviežujúca letná dobrota. Pozrite si recept s fotopostupom na chutný letný ríbezľový koláčik so snehom.
cesto | |
---|---|
200 g | hladká múka |
100 g | Práškový cukor |
125 g | Palmarín |
1 lyžička | prášok do pečiva |
2 ks | žltky |
1 štipka | soli |
plnka | |
---|---|
2 ks | bielky |
120 g | Krupicového cukru |
250 g | ríbezle |
1 lyžička | vanilkový cukor |
2 lyžička | kukuričný škrob |