rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Ríbezľový koláč so snehom

Osviežujúca letná dobrota. Pozrite si recept s fotopostupom na chutný letný ríbezľový koláčik so snehom.

postup:

  • Ríbezľový koláč so snehom

    1. Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva, štipku soli, práškový cukor a zmäknutý Palmarín. Cesto rukami rozdrobíme na mrvenicu a pridáme ešte žĺtky.

  • Ríbezľový koláč so snehom

    2. Vzniknuté cesto odložíme na 30 – 45 minút do chladničky. Veľký plech vymastíme a vysypeme múkou. Vychladené cesto rukami roztláčame rovnomerne po celej ploche plechu. Pečieme v predohriatej rúre na 170°C približne 25 minút do zlatista.

  • Ríbezľový koláč so snehom

    3. Bielky vyšľaháme do tuha, potom pridáme vanilkový a krupicový cukor a šľaháme dovtedy, kým sa nerozpustí cukor. Pridáme kukuričný škrob a znovu vyšľaháme.

  • Ríbezľový koláč so snehom

    4. Do hotového snehu prisypeme ríbezle a zľahka premiešame.

  • Ríbezľový koláč so snehom

    5. Upečené cesto vytiahneme z rúry a hneď naň vylejeme sneh, ktorý rovnomerne rozotrieme po ceste.

  • Ríbezľový koláč so snehom

    6. Pečieme ďalších cca 10 minút, kým vrch jemne nezozlátne

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Ríbezľový koláč so snehom

Osviežujúca letná dobrota. Pozrite si recept s fotopostupom na chutný letný ríbezľový koláčik so snehom.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 06.07.2014
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    32
  • Čas
    pečenia:
    25 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
cesto
200 g hladká múka
100 g Práškový cukor
125 g Palmarín
1 lyžička prášok do pečiva
2 ks žltky
1 štipka soli

Produkt v recepte:
Palmarín

plnka
2 ks bielky
120 g Krupicového cukru
250 g ríbezle
1 lyžička vanilkový cukor
2 lyžička kukuričný škrob
perníčky radia