Slané pečivo rôzneho druhu s príchuťou tvarohu, cesnaku, sezamu a ľanových semiačok.
1. Slané cesto: zmiešame spolu 450 g hladkej múky, 420 g Palmarinu, 70 g mlieka, 1 žĺtok, 10 g soli, 13 g kypriaceho prášku do pečiva a vymiesime hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku 4 mm. Vykrajujeme kolieska alebo iné tvary a potrieme rozšľahaným žĺtkom, dozdobíme mandľami. Pečieme pri teplote 180°C približne 10 - 15 minút. Cesto nenechávame odležať, ihneď spracujeme.
2. Tvarohové cesto: zmiešame splu 250 g múky, 250 g Palmarinu, 250 g tvarohu, soľ podľa chuti a 2 strúčiky nadrobno nakrájaného cesnaku. Všetko spolu zmiesime, rozvaľkáme cesto a vykrajujeme rôzne tvary, ktoré ukladáme na plech pokrytý papierom alebo vymastený a pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180°C približne 10 - 15 minút.
3. Lístkové cesto: lístkové cesto rozvaľkáme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a nakrájame na tyčinky. Posypeme rascou alebo sezamom, ľanom. Pečieme pri teplote 200°C a upečieme do zlatohnedej farby.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Slané pečivo rôzneho druhu s príchuťou tvarohu, cesnaku, sezamu a ľanových semiačok.
| 670 g | Palmarín |
|---|---|
| 700 g | múka hladká |
| 1 ks | lístkové cesto |
| 250 g | tvaroh - pasírovaný |
| 13 g | kypriaci prášok do pečiva |
| rasca celá | |
| mandle blanšírované | |
| 2 strúčiky | cesnak |
| 70 g | mlieko |
| 2 ks | vajcia |
| 10 g | soľ |