rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Slané variácie

Slané pečivo rôzneho druhu s príchuťou tvarohu, cesnaku, sezamu a ľanových semiačok.

postup:

  • 1. Slané cesto: zmiešame spolu 450 g hladkej múky, 420 g Palmarinu, 70 g mlieka, 1 žĺtok, 10 g soli, 13 g kypriaceho prášku do pečiva a vymiesime hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku 4 mm. Vykrajujeme kolieska alebo iné tvary a potrieme rozšľahaným žĺtkom, dozdobíme mandľami. Pečieme pri teplote 180°C približne 10 - 15 minút. Cesto nenechávame odležať, ihneď spracujeme.

  • 2. Tvarohové cesto: zmiešame splu 250 g múky, 250 g Palmarinu, 250 g tvarohu, soľ podľa chuti a 2 strúčiky nadrobno nakrájaného cesnaku. Všetko spolu zmiesime, rozvaľkáme cesto a vykrajujeme rôzne tvary, ktoré ukladáme na plech pokrytý papierom alebo vymastený a pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180°C približne 10 - 15 minút. 

  • 3. Lístkové cesto: lístkové cesto rozvaľkáme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a nakrájame na tyčinky. Posypeme rascou alebo sezamom, ľanom. Pečieme pri teplote 200°C a upečieme do zlatohnedej farby. 

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Slané variácie

Slané pečivo rôzneho druhu s príchuťou tvarohu, cesnaku, sezamu a ľanových semiačok.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    15 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 - 15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
670 g Palmarín
700 g múka hladká
1 ks lístkové cesto
250 g tvaroh - pasírovaný
13 g kypriaci prášok do pečiva
rasca celá
mandle blanšírované
2 strúčiky cesnak
70 g mlieko
2 ks vajcia
10 g soľ

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia