rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Slovenský krémeš

Slovenský krémeš podľa fotopostupu. Svojou chuťou očarí všetky bunky tela.

postup:

  • Slovenský krémeš

    1. Všetky suroviny potrebné pre prípravu cesta spoločne spracujeme a dáme na 2 hodiny stuhnúť do chladničky.

  • Slovenský krémeš

    2. Cesto rozdelíme na dve polovice, vyvaľkáme a dáme upiecť.

  • Slovenský krémeš

    3. Z mlieka, žĺtka, Zlatých klasov a cukru uvaríme puding. Počas chladnutia pridáme maslo, sneh z bielkov a nakoniec rum.

  • Slovenský krémeš

    4. Krém natrieme na upečený plát, na vrch dáme druhý plát, pocukrujeme a necháme stuhnúť.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Slovenský krémeš

Slovenský krémeš podľa fotopostupu. Svojou chuťou očarí všetky bunky tela.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    15 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
250 g múka hladká
10 g cukor práškový
1 lyžica rum
50 g Palmarín
1 ks vajcia
1 ks žĺtok
1 lyžica med
1 lyžička sóda
1 lyžica mlieko
7 1/2 dl mlieko
200 g cukor kryštálový
3 ks Zlatý klas
50 g maslo
1 ks vajcia
2 lyžica rum
perníčky radia