Jednoduchý posúch, ktorý sa zaručene hodí k ako príloha alebo len tak na zakusnutie. Smotanový posúch upečiete podľa fotoreceptu raz dva.
1. Urobíme si kvások z mlieka, cukru, droždia. Po vykysnutí pridáme do kvásku múku a 1 vajíčko + troška soli. Necháme vykysnúť na teplom mieste.
2. Po vykysnutí potrieme plech olejom a rukami rozprestrieme cesto na plech (troška sa lepí). V miske si vymiešame 2 smotany s 1 vajíčkom a soľou a potrieme cesto na plechu.
3. Pečieme pri teplote 180°C asi 30 až 35 minút. Podávame s kyslou polievkou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Jednoduchý posúch, ktorý sa zaručene hodí k ako príloha alebo len tak na zakusnutie. Smotanový posúch upečiete podľa fotoreceptu raz dva.
400 g | múka polohrubá |
---|---|
4 ks | vajcia |
2 ks | smotana kyslá |
1 lyžička | cukor kryštálový |
olej | |
soľ | |
1/2 kocka | droždie |
200 ml | mlieko |