rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Smotankový osúch

Jednoduchý posúch, ktorý sa zaručene hodí k ako príloha alebo len tak na zakusnutie. Smotanový posúch upečiete podľa fotoreceptu raz dva.

postup:

  • Smotankový osúch

    1. Urobíme si kvások z mlieka, cukru, droždia. Po vykysnutí pridáme do kvásku múku a 1 vajíčko + troška soli. Necháme vykysnúť na teplom mieste.

  • Smotankový osúch

    2. Po vykysnutí potrieme plech olejom a rukami rozprestrieme cesto na plech (troška sa lepí).  V miske si vymiešame 2 smotany s 1 vajíčkom a soľou a potrieme cesto na plechu.

  • Smotankový osúch

    3. Pečieme pri teplote 180°C asi 30 až 35 minút. Podávame s kyslou polievkou.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Smotankový osúch

Jednoduchý posúch, ktorý sa zaručene hodí k ako príloha alebo len tak na zakusnutie. Smotanový posúch upečiete podľa fotoreceptu raz dva.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
400 g múka polohrubá
4 ks vajcia
2 ks smotana kyslá
1 lyžička cukor kryštálový
olej
soľ
1/2 kocka droždie
200 ml mlieko
perníčky radia