Výborná jemná štrúdľa s pivom a s rôznymi plnkami. Urobte si vlastné cesto, ktoré bude oveľa lepšie ako kúpené a ani vám neurobí veľa práce.
1. Cesto si pripravíme deň vopred, dáme na 24 hodín do chladničky a na druhý deň vyberieme a na pomúčenej doske rozrežeme na 6 bochníčkov. Rozvaľkáme na 1,5 cm a plníme plnkou: makom a nastrúhanými jablkami zmiešanými s cukrom. Polejeme maslom a dáme na vymastený plech.
2. Takto opakujeme aj s ostatným cestom. Keď máme poukladanú štrúdľu na plechu, potrieme s vajíčkom a troškou oleja, necháme upiecť v rúre (25 minút na 250°C). Po upečení vyberieme a zakryjeme čistým kuchynským obrúskom. Necháme vychladnúť a na záver posypeme práškovým cukrom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Výborná jemná štrúdľa s pivom a s rôznymi plnkami. Urobte si vlastné cesto, ktoré bude oveľa lepšie ako kúpené a ani vám neurobí veľa práce.
1 ks | pivo (svetlé) |
---|---|
1 kg | múka hladká |
1 ks | Palmarín |
1 štipka | soľ |
250 g | mak mletý |
2-3 ks | jablká |
200 g | cukor krupicový |
250 g | orechové kapučíno |
citrónová kôra strúhaná | |
maslo | |
cukor kryštálový | |
tvaroh | |
250 g | hrozienka |
1 ks | vanilínový cukor |
1 ks | žĺtok |