rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Štrúdlička

Výborná jemná štrúdľa s pivom a s rôznymi plnkami. Urobte si vlastné cesto, ktoré bude oveľa lepšie ako kúpené a ani vám neurobí veľa práce.

postup:

  • 1. Cesto si pripravíme deň vopred, dáme na 24 hodín do chladničky a na druhý deň vyberieme a na pomúčenej doske rozrežeme na 6 bochníčkov. Rozvaľkáme na 1,5 cm a plníme plnkou: makom a nastrúhanými jablkami zmiešanými s cukrom. Polejeme maslom a dáme na vymastený plech.

  • 2. Takto opakujeme aj s ostatným cestom. Keď máme poukladanú štrúdľu na plechu, potrieme s vajíčkom a troškou oleja, necháme upiecť v rúre (25 minút na 250°C). Po upečení vyberieme a zakryjeme čistým kuchynským obrúskom. Necháme vychladnúť a na záver posypeme práškovým cukrom.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Štrúdlička

Výborná jemná štrúdľa s pivom a s rôznymi plnkami. Urobte si vlastné cesto, ktoré bude oveľa lepšie ako kúpené a ani vám neurobí veľa práce.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    25 min.
  • Teplota
    pečenia:
    250 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
1 ks pivo (svetlé)
1 kg múka hladká
1 ks Palmarín
1 štipka soľ
250 g mak mletý
2-3 ks jablká
200 g cukor krupicový
250 g orechové kapučíno
citrónová kôra strúhaná
maslo
cukor kryštálový
tvaroh
250 g hrozienka
1 ks vanilínový cukor
1 ks žĺtok
perníčky radia